Horn Gábor szerint mindenképpen el kellene adni a Városházát

A balliberális kormányzati módszereket idézte a volt SZDSZ-es politikus nyilatkozata.

Mediaworks-Hírcentrum
2021. 11. 05. 16:36
Horn Gábor
Budapest, 2015. március 5. Horn Gábor, az alapítvány kuratóriumi elnöke a Republikon Intézet Civilek, politika, alternatíva című konferenciáján a budapesti A38 Hajón 2015. március 5-én. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes, első ránézésre mindenképpen meghökkentő módon közelítette meg a Városháza eladása körül kialakult botrányt Horn Gábor. A korábbi SZDSZ-es politikus a közösségi médiaoldalán így fogalmazott: „Értem én, hogy a főváros nem akarja eladni a Városházát, és hogy az Index nem tartja be ez ügyben a sajtóetika elemi szabályait, csak azt nem értem, hogy miért nem akarja eladni a borzalmas állapotban lévő és brutális méretű épületet, ami ráadásul egy kicsit sem felel meg egy modern és nyitott önkormányzat feladatainak.” Véleményét – mely pontosan visszaidézte a közvagyon szinte totális felszámolását hirdető balliberális kormányzás időszakát – egy sajátos, bizonyára Karácsony Gergelynek címzett tanáccsal toldotta meg: 

Nem besz…rni állandóan, hanem időnként talán lépni is…

A Városháza-gate néven elhíresült botrányos esetet az Index szellőztette meg. Az internetes lap információja szerint egy ingatlanos cég megbízást kapott a Városháza épületének értékesítésére. A vételár negyvenmilliárd forint, a jutalék pedig hozzávetőleg négyszázmillió forintnak megfelelő euró lehetne. Karácsony Gergely főpolgármester előbb cáfolt, majd miután az Index nyilvánosságra hozta a megbízási szerződést, feljelentést emlegetett. Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester mindenesetre belső vizsgálatot sürgetett, és azt mondta, „ez azért egy súlyos ügy”.

Borítókép: Horn Gábor a Republikon Intézet 2015-ös konferenciáján (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.