A vidék és az energiahatékonyság 140 milliárd forinthoz jut

Két új pályázatot jelentett be Varga Mihály, leszögezve: „Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság!”

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Varga Mihály2021. 12. 23. 9:26
null
20200620 Miskolctapolca fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Beindult a turizmus Miskolctapolcán. Fotó: Ádám János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány 140 milliárd forinttal két új pályázatot indít a vidéki településeknek az energiahatékonyság növelésére és a turizmus fejlesztésére – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán.

Az energiahatékonysági pályázat 51 milliárd forintos keretéből az önkormányzati tulajdonú intézmények megújuló energiaforrásokra állhatnak át, fejleszthetik energiagazdálkodásukat, felújíthatják épületeiket.

A turizmusfejlesztési pályázaton pedig kilencvenmilliárd forinttal segítik a helyi turisztikai látványosságok, épített és természeti örökségek, valamint gyógyfürdők fejlesztését.

A beruházások munkahelyeket teremtenek a vidéki térségekben, és hosszú távon erősítik a helyi gazdaság teljesítményét. „Erős vidék nélkül nincs erős magyar gazdaság!”– szögezte le Varga Mihály.

Borítókép: miskolctapolcai turizmus (Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.