Az év végén is Európa legalacsonyabb energiaáraival számolhatnak a magyarok

Energiahivatal: Novemberben Budapesten volt a legalacsonyabb a földgáz ára.

Magyar Nemzet
2021. 12. 14. 13:10
null
20200929 Szombathely Fűtés, távhő, illusztráció fotó: Horváth Balázs, HB, Vas Népe Fotó: Horváth Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint novemberben a földgáz átlagára Budapesten volt a legalacsonyabb, a villamos energiáért pedig a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat fizették – közölte az MEKH kedden.

A hivatal ismertetője szerint 2021 novemberében Budapesten a földgáz lakossági átlagára 2,86 eurócent volt, amely a felmérésben szereplő fővárosok között a legolcsóbb.

A MEKH vizsgálata szerint a lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia átlagára novemberben 10,58 eurócent/kWh volt, amely a vizsgált fővárosok listájában a második legkedvezőbb.

Azt írták, Magyarországon a rezsicsökkentés eredményeként az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók által fizetett villamos energia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik és tartják fixen, így a magyar lakosság védett a piacokon kialakult áremelkedésekkel szemben.

A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgázárait mutatja be. A vizsgálat adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint novemberben is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhattak a magyar lakossági fogyasztók.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vas Népe/Horváth Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.