Interaktív térkép mutatja hol tölthető az elektromos autó

Egy év alatt közel hetven százalékkal nőtt az elektromos autókba töltött áram mennyisége.

Magyar Nemzet
2021. 12. 16. 11:05
null
Zalaegerszeg, 2021. szeptember 24. Elektromos autt tltenek a GreenTech 2021 Zld Energia s Fenntarthatsg Szakkillts, Konferencia msodik napjn Zalaegerszegen, a ZalaZone Jrmipari Tesztplyn 2021. szeptember 25-n. MTI/Varga Gyrgy Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy év alatt jelentősen, 45 százalékkal nőtt a nyilvánosan elérhető elektromos töltőberendezések száma. Június végén már 1627 nyilvános, engedéllyel üzemeltetett töltőberendezés működött Magyarországon – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Ezek a töltőállomások mostantól interaktív térkép formájában is megtekinthetők a MEKH oldalán. 

Idén áprilistól és június végéig 2248 MWh áramot töltöttek az autókba az elektromos töltőállomásokon, 68 százalékkal többet, mint 2020 azonos időszakában. A hivatal adatai szerint a tisztán elektromos gépjárművek (5E kategória) száma a második negyedévhez képest húsz százalékkal nőtt, míg a zöld rendszámmal ellátott gépkocsik 22 százalékos növekedést értek el.

Budapesten értékesítik a szolgáltatók a legtöbb villamosenergiát AC berendezéseken. Ezt követi Pest, majd Fejér megye. DC töltési energia esetében Pest megyében volt a legnagyobb a villamosenergia-értékesítés, majd a sorban Budapest következik. 

Baranya megyében kismértékű csökkenés figyelhető meg, de az összes többi megyében növekedés tapasztalható. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.