Sok ünnepnap esik hétvégére 2022-ben

Pünkösdhétfő után legközelebb csak a mindenszentek lesz hétköznapra eső munkaszüneti nap.

Magyar Nemzet
2021. 12. 22. 15:45
papelito.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevésbé élvezhetik ki a munkaszüneti napokat 2022-ben a munkavállalók, mivel ezek nagy része hétvégére esik. Munkanap-áthelyezés miatt két hosszú hétvégével számolhatnak a dolgozók.

Az október 23-i nemzeti ünnep, a május 1-jei munka ünnepe és karácsony első napja is vasárnapra esik 2022-ben, így a legtöbb munkavállalót nem érintik ezek a pihenőnapok. Az új év első napja, illetve az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk pedig szombaton lesz.

Hosszú hétvégékkel és az ezeknél jellemző munkanap-áthelyezésekre is számíthatunk jövőre. Március 15-i nemzeti ünnepünk, valamint november 1-je, mindenszentek napja is keddre esik. Ez azt jelenti, hogy két négynapos hétvége nyújt tartósabb pihenést, ám az ünnepnapot megelőző hétfői munkanapot egy másik hétvégén le kell dolgozni.

Az egyházi ünnepek segíthetik még 2022-ben a munkavállalók kikapcsolódását. 

Jövőre április 18-án lesz húsvéthétfő, a négynapos hétvége 15-én, nagypénteken kezdődik. Pünkösdhétfőn sem kell dolgozni, amely 2022-ben június 6. 

Szintén három pihenőnapot tartogat az év vége: 2022-ben karácsony másnapja, december 26. esik hétfőre. December 24-e szombat hivatalosan nem szünnap, ám szenteste napján sok munkáltató eltekint az egész napos munkavégzéstől.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Papelito.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.