Visszatért a vállalati karácsonyozás

A vállalatok nyolcvan százaléka szervez karácsonyi ünnepséget. Tavaly minden év végi rendezvény elmaradt.

Magyar Nemzet
2021. 12. 22. 13:20
portfolio.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén a vállalkozások jelentős része újra szervezett karácsonyi, év végi összejövetelt az alkalmazottaknak. 

Magyarországon a munkáltatók mintegy nyolcvan százaléka rendez vacsorát, kisebb-nagyobb összejövetelt a karácsonyt megelőző utolsó munkanapok, hétvégék valamelyikén. 

Hagyományosan ezeken a rendezvényeken fejezi ki köszönetét az egész éves munkavégzésért a foglalkoztató, így sok helyen ekkor részesülnek a dolgozók elismerésben, jutalomban, díjazásban. Gyakran a fizetésemeléseket is ekkor jelentik be a vezetők.

Tavaly mindenkinek le kellett mondania a céges karácsonyi összejövetelekről a Covid–19-járvány második hulláma miatt, mert a járvány elleni védekezésben a legnagyobb korlátozások épp az adventi időszakot érintették.

Noha idén nem vezetett be a kormány a szabad mozgást vagy a vendéglátók működését, rendezvények megtartását korlátozó intézkedéseket, a napi új megbetegedések magas száma miatt mégis óvatosak voltak a munkáltatók. 

A felmérések szerint nem volt jellemző, hogy a vezetés lefújta volna az összejövetelt. Sok munkáltató elhalasztotta a céges ünneplést. Több munkahelyen döntöttek szolidabb, kisebb létszámú, esetleg szervezeti egységenként eltérő időpontban szervezett karácsonyozás mellett is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Portfolio.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.