Erős negyedévet zárt a Microsoft

Kiemelkedő a felhőalapú szolgáltatások eredménye a szoftveróriásnál.

2022. 01. 26. 10:55
Microsoft Store In New York
US-NEW-YORK-MICROSOFT Fotó: NICOLAS ECONOMOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlépte az 50 milliárd dollárt a Microsoft negyedéves bevétele, 51,7 milliárd dollárra rúgott, ami 20 százalékos növekedés az előző év azonos negyedévéhez képest, és minden idők legjobb eredményének számít. 

A működési eredmény 22,2 milliárd dollárra rúgott az október–decemberi negyedévben, ami 24 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi hasonló adathoz képest. 

Az egy részvényre jutó eredmény 2,48 dollárt ért el, ami 22 százalékos növekedés és szintén felülmúlta az elemzői várakozásokat, a konszenzus ugyanis 2,03 dollár volt, így több mint 20 százalékkal felülteljesítette eredményszinten az előrejelzéseket a cég.

A Microsoft főként a Windowsról és az Xboxról ismert széles körben, de a vállalat az elmúlt években a felhőalapú szolgáltatási piac egyik fontos szereplőjévé nőtte ki magát. Az üzletág bevétele 26 százalékkal nőtt az időszakban, meghaladva a 18 milliárd dollárt – derül ki a cég közleményéből. A Microsoft cloud platformja, az Azure bevétele 46 százalékkal ugrott meg az előző év azonos negyedévéhez képest.

Borítókép: a Microsoft New York-i központja (Fotó: NurPhoto via AFP/ Nicolas Economou)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.