Hétszázötvenmilliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat a kormány

A béremelések érdekében a kormány 750 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat, hogy a dolgozók is minél nagyobb mértékben részesüljenek a gazdasági növekedés eredményeiből – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kedden a Facebookra feltöltött videójában.

Forrás: MTI2022. 01. 04. 9:30
SCHANDA Tamás
Budapest, 2021. december 16. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára beszédet mond a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely címek átadóján az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2021. december 16-án. Schanda Tamás elmondta, hogy a kormány 2010 óta mintegy 160 milliárd forintból csaknem 1850 kilométer kerékpárutat hozott létre. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schanda Tamás közölte, januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér, és 260 ezer forintra a szakmunkás-minimálbér.

Hozzátette, a 2009-es szinthez képest a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér gyakorlatilag a háromszorosára emelkedett.

Az államtitkár szerint januártól magasabb lesz a minimálbér, mint a Gyurcsány–Bajnai-korszakban az átlagbér volt.

Kiemelte, a minimálbér-emeléshez szükséges adócsökkentéseket most sem szavazta meg a baloldal, ugyanis el akarják törölni a minimálbért. – A minimálbér sorozatos támadása már a baloldal programja lett – jelentette ki az államtitkár.

Védjük meg a magyar embereket, és ne hagyjuk, hogy a baloldal eltörölje a magyar dolgozóknak fizetendő minimálbért

– fogalmazott Schanda Tamás, aki a közösségi oldalára feltöltött videójában, egyúttal megjegyezte: Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.

Borítókép: Schanda Tamás (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.