Magyarország önellátó lesz villamos energiából

Szijjártó Péter: Paks két új reaktorával az évtized végére elérhető az önellátás.

Magyar Nemzet
2022. 01. 25. 18:40
Fotó: Király Márton Forrás: Facebook/KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy Magyarország villamosenergia-ellátás terén önellátó legyen ennek az évtizednek a végére – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

A tárcavezető felidézte: miközben Európában egyre komolyabb kihívást jelent az energiaellátás biztonsága, mi itt, Magyarországon nem szembesülünk napi problémákkal, hanem nyugodtan tudunk dolgozni a hosszú távú terveken.

A Paksi Atomerőmű két új reaktorával reálissá válik, hogy villamosenergia-ellátás terén önellátóak legyünk ennek az évtizednek a végére.

Az ehhez szükséges feszített tempójú munkálatok menetrendjéről szólnak a tárgyalások ma és holnap. Szijjártó Péter ma telefonon tárgyalt Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával, holnap pedig Alexander Lokshinnal, a Roszatom vezérigazgató-helyettesével, az Atomstroyexport elnökével egyeztet.

Még számos engedélyre van szükség ahhoz, hogy a beruházás májustól a létesítési fázisba lépjen, ezek az engedélykérelmek készülnek annak érdekében, hogy a legszigorúbb biztonsági követelmények figyelembevételével épülhessen meg újabb 2400 megawattnyi nukleáris kapacitás Magyarországon – ismertette a miniszter. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Facebook/KKM/Király Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.