időjárás -2°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Ötvenezres károkat okoz a szélvihar

Magyar Nemzet
2022.01.21. 09:28 2022.01.21. 09:35
Ötvenezres károkat okoz a szélvihar

Átlagosan ötvenezer forintos kárt okozott a január közepén Magyarországon végigvonuló szélvihar, amelynek során a heves szél ablakokat tört be és tetőket rongált meg – a leginkább érintett területek Győr-Moson-Sopron, Pest és Komárom-Esztergom megye – közölte pénteken a K&H, amely a károsultaknak adott hasznos tanácsokat. 

Eszerint az egyik legfontosabb feladat, hogy a szélvihar-okozta károkat pontosan dokumentálni kell, amelyet a legtöbb biztosítónál már online ügyfélszolgálaton keresztül is, éjjel-nappal el lehet juttatni a kártérítés érdekében.

Előfordul, hogy nagy kárral és veszélyekkel járó balesetet okoz a szélvihar Fotó: Rosta Tibor

Felidézik: már nem csak a nyári viharszezonban okoz komolyabb gondokat az időjárás Magyarországon: például január harmadik hétvégéjén különösen erős szélvihar söpört végig az országon. A viharos napok után a szokásosnál húsz százalékkal több kárbejelentést adtak le a lakóingatlan-tulajdonosok, elsősorban a heves szél miatt betört ablakok és a megrongálódott tetők miatt.

– Bár a károk összesítése még folyamatban van, az előzetes adatok szerint átlagosan ötvenezer forint kártérítést kaphatnak az érintettek: ez megfelel az eső nélküli viharokhoz köthető, átlagos biztosítói kifizetéseknek – jelezte a társaság.

Ha lecsap a vihar A pontos dokumentáció minden időjáráshoz köthető káreseménynél lényeges a gyors ügyintézés érdekében. Ezt segíti az online kárbejelentő platform, amely nonstop elérhető, hét végén is. A gyors bejelentés után a biztosító szakemberei rövid idő alatt elvégzik a kárfelmérést, és szinte azonnal megtörténik a jóváhagyott összeg kifizetése annak érdekében, hogy a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek mielőbb helyrehozhassák a károkat.

 

Borítókép: Nyári vihar Hajdú-Bihar megyében Fotó: MTI/Balázs Attila

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.