A Hungaro Digitel nyerte a TV2 tenderét

Az Intelsat a világ egyik legmegbízhatóbb műholdas távközlési szolgáltatója, amely kétszáz magyar nyelvű tévécsatornát juttat el közel kétmillió nézőhöz.

Magyar Nemzet
2022. 02. 16. 12:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa meghatározó műholdas vállalata, a Hungaro DigiTel Kft. (HDT) nyerte Magyarország legnagyobb televíziós portfóliójával rendelkező médiaszolgáltatója, a TV2 Csoport uplink pályázatát – közölte a 4iG Csoport, amely 2021 nyarán szerzett 75 százalékos többségi tulajdont a régió egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában.

A megállapodás értelmében 

a HDT és alvállalkozója, a világ egyik legnagyobb integrált műholdas és földi távközlési szolgáltatója, az Intelsat a TV2 Csoport 14 csatornájának műsorjelét továbbítja 

Magyarországon és a környező országok területére. A HDT a földi digitális jelfeladást, az Intelsat pedig a műholdas jeltovábbítást, illetve lefedettséget biztosítja.

– Együttműködésünk a TV2 Csoporttal, valamint az Intelsattal tovább erősíti a HDT piacvezető pozícióját Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban – közölte Fekete Péter, a Hungaro DigiTel Kft. ügyvezetője, a 4iG Nyrt. igazgatósági tagja, megjegyezve, hogy a megállapodással Magyarország két, saját területén meghatározó cégcsoportja lépett együttműködésre. 

A magyarországi infokommunikációs piac egyik meghatározó cégcsoportja jegyzi a HDT-t Fotó: Róka László

Az Intelsat a világ egyik legmegbízhatóbb műholdas távközlési szolgáltatója, amely a HDT-vel való együttműködésnek köszönhetően immár 200 magyar nyelvű tévécsatornát juttat el közel kétmillió nézőhöz.

 

Borítókép: a 4iG több mint 25 éve jelen van az innovatív technológiák területén (Fotó: 4iG)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.