A tavalyinál több út újulhat meg

A tavalyi 1270 kilométernél hosszabb szakaszon kezdődhetnek útfelújítások őszig – mondta Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban.

Forrás: MTI2022. 02. 21. 7:15
null
Csobánka, 2015. április 10. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai megtisztítanak egy kátyúzásra elõkészített munkagödröt a Csobánka és Pilisvörösvár közötti úton 2015. április 10-én. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Közölte: a társaság igyekszik növelni a teljeskörű felújítások arányát.

A cég 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi, fő- és mellékutat üzemeltet, ellátja a téli üzemet, gondozza a több százmillió négyzetméternyi zöldfelületet, frissíti a burkolati jeleket, cseréli a táblákat, szalagkorlátokat.

Csaknem negyvenelemű kísérleti út- és hídépítési projektlistáján szerepel az automatikus tengelysúlymérő, a világító kerékpárút, de még az üvegaszfalt is. 

Együttműködik egyetemekkel, szakképzési centrumokkal, de van duális képzési, ösztöndíj- és gyakornoki programja is – írta a Világgazdaság.

Borítókép: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai megtisztítanak egy kátyúzásra előkészített munkagödröt a Csobánka és Pilisvörösvár közötti úton 2015. április 10-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.