Megszületett a kamatstopról szóló kormánydöntés

Az intézkedés eddig mintegy félmillió család élhetett, a kiterjesztése pedig több ezer családot érinthet.

Forrás: MTI2022. 02. 18. 19:04
Tóth-Kovács Zsófia; Tóth Zsolt Tibor; Tóth Martin
Derecske, 2020. június 26. Tóth-Kovács Zsófia és kisfia, Martin és férje, Tóth Zsolt Tibor fecskelakásuk teraszán. A derecskei önkormányzat, a kisváros fiataljainak megtartására 10 berendezett és felszerelt fecskelakást alakított ki, ahova az Esély Derecskének pályázaton lehetett beköltözéshez jutni. A fiatalok két évig lakbér fizetése nélkül élhetnek átmeneti otthonukban. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kamatstop kiterjesztéséről döntött a kormány – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel.

Mint írták,

a kormány a jelzálog alapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjeszti a kamatstopot.

Az intézkedés október végi szinten rögzíti a lakáscélú lízingszerződések kamatait, hasonlóan a jelzáloghitelek esetében bevezetett kamatstophoz. A márciusi lízingdíjak tehát már alacsonyabbak lesznek, mint a korábbiak, és abból a januári túlfizetést is jóváírják.

A kamatstoppal eddig mintegy félmillió család élhetett, a mostani intézkedés pedig több ezer családot érinthet.

Kitértek arra is, hogy az áremelkedésektől egész Európa szenved, elsősorban az energiaárak növekedése miatt. Vannak uniós országok, ahol tíz százalék felett jár az infláció. Magyarországon is ez lenne a helyzet, ha nem védenék folyamatosan a családokat. A kormány nem nézi tétlenül az árak emelkedését, a kamatstopon túl már bevezette a benzinár- és az élelmiszerárstopot. A rezsicsökkentést pedig fenntartja, ezáltal a magyar családok fizetik Európa egyik legalacsonyabb gáz- és áramdíját.

Borítókép: Tovább enyhülhetnek a családok terhei és kockázatai (Fotó: Oláh Tibor/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.