időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Újra pályázhatnak a mezőgazdasági kisüzemek

Magyar Nemzet
2022.02.02. 09:50 2022.02.02. 10:38
Újra pályázhatnak a mezőgazdasági kisüzemek

Újranyílik a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésének támogatására kiírt népszerű pályázat – jelentette be Nagy István agrárminiszter. 

A felhívás keretében 15 ezer eurónak – több mint ötmillió forintnak – megfelelő, öt évig nyújtott, átalány jellegű támogatásra lehet kérelmet benyújtani. Erre február 14. és 28. között lesz lehetőség. A forrásra meghatározott 

  • kis üzemméretű őstermelők,
  • mezőgazdasági termelőknek minősülő egyéni vállalkozók
  • és szociális szövetkezetek pályázhatnak.

Feltétel azonban, hogy a tartózkodási helynek vagy székhelynek már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban vidéki térségben kell lennie. 

A forrásokat a pályázók üzemméretük növelése érdekében többek között eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy akár állatvásárlásra is elkölthetik.

Az agrárminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes, kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és több lábon állását segítő pályázati kiírás az egyik legnépszerűbb a Vidékfejlesztési program pályázatai közül. 

A korábbi fordulókon összesen nyolcezer támogatási kérelmet nyújtottak be a gazdálkodók. Már 15,5 milliárd forint segíti a legkisebb termelőként működő gazdálkodókat terveik megvalósításában – emelte ki Nagy István.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Szabad Föld/Németh András Péter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.