Kiemelkedő eredménnyel zárta a március 23–24-én zajló rangos szakácsversenyt a Dalnoki Bence által vezetett magyar csapat, amely színvonalas munkájával az előkelő második helyezést érte el. Ez azt is jelenti, hogy ők képviselik hazánkat a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén – közölte csütörtök este a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A verseny első díját Dánia vihette haza.
A budapesti eseményen a nagyközönség ismét kiváló magyar alapanyagokat ismerhetett meg, emellett magyar séfek százai és érdeklődők sokasága követte nyomon a legjobbakat élőben és online.
– Büszkék lehetünk a magyar kiválóságokra, és arra az elképesztő eredményre, amelyet a világ egyik legrangosabb szakmai rendezvényén elértek
– fogalmazott az MTÜ.
A magyar csapat tagjai: Dalnoki Bence, a Stand étterem sous chefje, segítője Nyikos Patrik commis a debreceni Ikon étteremből, a coach pedig Széll Tamás 2016-os európai győztes volt.
Az ügynökség megállapította, hogy az idei mezőny rendkívül erős volt, versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan résztvevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést.
Az esemény kiváló alkalom volt arra, hogy a nemzetközi porondon előtérbe kerüljenek hazánk termékei, kulturális és turisztikai kincsei, illetve gasztronómiája.
A nemzetközi rendezvények hozzájárulnak a pozitív országkép kialakításához, a nemzeti identitás erősítéséhez és nem utolsó sorban a szakma népszerűsítéséhez is, hogy újabb generációkat szólítson meg, akik ismét sikereket hozhatnak hazánknak – közölték.
A java azonban még hátravan: most jön a felkészülés a legnagyobb kihívásra, 2023-ban a magyar csapat is részt vesz a Bocuse d’Or lyoni döntőjén, amely során a világ figyelme ismét a magyar gasztronómiára irányulhat.
(Borítókép: A magyar csapat képviseli hazánkat a lyoni világdöntőn Fotó: Bocusedorhungary.hu)