Húsvétkor is telítődnek a belföldi szállodák

Rengeteg szálláshely telt házzal üzemelt az első idei hosszú hétvégén, amikor a vendégforgalom a járvány előtti rekordévekre hasonlított.

2022. 03. 18. 15:30
null
Hollókõ, 2021. április 1. A hollókõi néptánccsoport tagjai palóc népviseletben locsolkodnak a hollókõi ófaluban tartott sajtórendezvényen 2021. április 1-jén. A településen a járványügyi helyzet miatt nem rendezik meg a húsvéti fesztivált. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsvéti időszakban is hatalmas érdeklődés mutatkozik a belföldi utazási lehetőségek iránt, amikor az eddig beérkezett foglalások alapján legalább 1,4 millió vendégéjszakát töltenek el a vendégek a kereskedelmi szálláshelyeken – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség pénteki közléséből, amelyben a március 15-i ünnep hosszú hétvégéjének eredményeit összegezték. 

Jelezték, hogy 

az áprilisra várható jelentős felfutás után májusban is folytatódik a belföldi turizmus forgalmának növekedése 

– eddig 1,2 millió vendégéjszakára szóló előfoglalást mutat a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszere az ötödik hónapban. 

A múlt hétvégére az NTAK adatai alapján összesen 386 ezer éjszakát foglaltak le a vendégek, ami a hétszerese a tavaly márciusi nemzeti ünnep idején mért érkezéseknek.

– Rengeteg szálláshely telt házzal üzemelt,

a forgalom a járvány előtti rekordévekre hasonlított – erősítette meg az ügynökség, hozzátéve, hogy az összes vendégéjszaka 78 százalékát vették igénybe a magyarok, akik kétszer annyi éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken, mint egy héttel korábban. A vidéki Magyarország látogatottsága kiemelkedően alakult, főként a Balaton és Mátra–Bükk környékén. 

A fővárosban 70 százalékos arányban pihentek a külföldiek, közülük sokan Budapesten kívül a Balatonhoz és Bük–Sárvár térségébe is elutaztak. 

A legforgalmasabbak a négycsillagos szállodák voltak, de számottevő volt a magán- és egyéb szálláshelyek, valamint a panziók kereslete is. 

A szállás- és vendéglátóhelyekre a négy nap alatt több mint 16 milliárd forint bevétel folyt be

– közölték az NTAK adatai alapján.

 

Borítókép: A hollókői néptánccsoport tagjai palóc népviseletben locsolkodnak (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.