Komoly károkat okozna a gazdaságnak az energiahordozók embargója

Parragh László: A magyar gazdaság kitettsége az orosz energiahordozóknak megközelíti a kilencven százalékot.

Magyar Nemzet
2022. 03. 10. 17:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) támogatja Magyarország és más országok törekvéseit, hogy az orosz energiahordozókra ne terjedjenek ki a háború miatt kivetett szankciók. 

Parrag László, az MKIK elnöke a kamara közleményében kiemelte: a magyar gazdaságnak súlyos károkat okozna, ha az orosz energiahordozók is embargós listára kerülnének. A magyar gazdaság a kitettsége miatt már a jelenlegi szankciók következményeként is súlyos veszteségekkel néz szembe.

Parragh László szerint téves az az állítás, hogy az orosz és az európai uniós kapcsolatok korlátozása minden uniós országot egyformán sújt, hiszen minden ország kitettsége eltérő. 

A magyar gazdaság kitettsége az orosz energiahordozóknak megközelíti a kilencven százalékot. 

Emiatt a behozatal korlátozása veszélyeztetné 

  • a magyar ipart,
  • a szolgáltatási szférát,
  • a mezőgazdaságot és
  • a lakosság ellátását is.

A kamara szerint komoly veszélyt jelenthet, hogy az Európai Unió szankcióira adott orosz válaszintézkedések nagyobb károkat okoznak a magyar gazdaságnak, mint amekkora eredményt azokkal el lehet érni.

Borítókép: Parragh László, az MKIK elnöke (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.