időjárás 8°C Auguszta 2023. március 29.
logo

Összefogott a Mészáros-csoport és az Opus az ukrajnai menekültekért

2022.03.09. 11:40 2022.03.09. 11:56
Összefogott a Mészáros-csoport és az Opus az ukrajnai menekültekért

Szálláshellyel, tartós élelmiszerrel, logisztikai eszközzel és fertőtlenítőszerekkel támogatja az ukrajnai menekülteket karitatív szervezeteken keresztül a Mészáros-csoport és az Opus Global Nyrt.

A Mészáros-csoport és az Opus Global Nyrt. az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan egyeztet a hazai karitatív szervezetekkel.

Az Opushoz tartozó Hunguest Hotels Zrt. a következő egy hónapra mintegy 112 millió forintos felajánlása keretében megnyitotta budapesti szállodáit a háborús menekültek előtt. A két hotel egyelőre összesen 360 fő befogadására alkalmas. A szállás mellett napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak a szállodák, szintén térítésmentesen.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül a péntek óta eltelt négy napban 116 menekültnek nyújtott elhelyezést a Hunguest Hotels. A menekültek befogadásáért sem a Hunguest, sem az Opus nem vesz igénybe semmiféle állami kompenzációt, sem más szervezetektől ellentételezést.

A Mészáros-csoport és az Opus leányvállalatai a Magyar Vöröskereszten keresztül élelmiszert és fertőtlenítőszert is juttatnak a menekülteknek. A vállalatcsoport saját termékekből álló adományában megtalálható ásványvíz, üdítő, hús-szárazáru, méz és fertőtlenítőszer, amelyeket a Gallicoop Zrt., a Vivienvíz Kft., a KALL Ingredients Kft. bocsát rendelkezésre. Mindemellett az Opus-Tigáz Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kérésére egy két tonna teherbírású targoncát bocsát a szervezet rendelkezésére.

A Mészáros- és az Opus-csoport Magyarország vezető ipari, termelő és szolgáltató cégcsoportjaiként a társadalmi felelősségvállalás jegyében eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a rászorulók megsegítésére. Tavaly a karitatív célokra fordított támogatások meghaladták az 1,4 milliárd, az elmúlt öt évben pedig az 5,1 milliárd forintot. A Mészáros-csoport humanitárius katasztrófák esetén is segített a bajbajutottakon: tavaly januárban több mint 46 tonnányi élelmiszert juttatott a horvátországi földrengés károsultjainak, valamint hazai nagyvállalkozók összefogásával 120 teljesen felszerelt, bútorozott lakókonténerrel segítette az otthontalanná válókat.

Borítókép: Illusztráció. Beregszász, 2022. március 4. (Fotó: MTI/Nemes János)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.