Újabb baloldali fake news, ezúttal Paks II-ről

Deutsch Tamás tette helyre Ujhelyi István arról szóló állításait, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői hogyan is szavaztak.

Magyar Nemzet
2022. 03. 01. 18:20
null
Fotó: Paks II. Zrt.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ujhelyi reggel azt hazudta, hogy a Fidesz nem fogja majd megszavazni az ukrajnai háborús konfliktussal kapcsolatos  EP-határozatot. Megszavaztuk. Ujhelyi este azt hazudta, hogy a Fidesz támogatta Paks II leállítását. Ellene szavaztunk. 

Ezzel Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a Facebook-posztjában cáfolta a baloldali EP-képviselő vádjait.

Mint kifejtette, a Fidesz delegációja a szóban forgó határozatnak azon részeit nem támogatta, amelyek  veszélyeztethetik a magyar ellátásbiztonságot.

„Már csak az a kérdés, hogy Ujhelyi éjjel mit fog hazudni?!

Mert ők továbbra is hazudnak reggel, éjjel meg este.

Ennyi.”

A szóban forgó szavazás az Ukrajna elleni agresszióról szóló EP-állásfoglalás módosító indítványait és részleteit érintette, amelyekről ma késő délután voksoltak. Facebook-oldalán Ujhelyi István azt állította, hogy a Fidesz képviselői támogatták a magyar szempontból is kényes javaslatokat, köztük azt, amelyikből a Paks II projekt törlése, illetve tartós elhalasztása következhet. Ebben a pontban az Európai Parlament arra kéri fel a tagállamokat, hogy szüntessenek be Oroszországgal a nukleáris területen folytatott minden együttműködést, különösen a Roszatommal és leányvállalataival.

A Magyar Nemzet ezzel szemben kormányzati forrásokból is úgy értesült, hogy a módosítókról és az indítványokról nem csomagban, hanem tételenként lehetett szavazni, ezért a magyar képviselőknek lehetősége nyílt arra, hogy a hazánk szempontjából hátrányos pontok ellen voksoljanak.

Borítókép: A munkálatok folytatódhatnak a Paks II projekt telephelyén (Forrás: Paks 2 Zrt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.