Az MVM lett az egyedüli egyetemes energiaszolgáltató Magyarországon

Az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás utolsó szelete is a magyar állami vállalathoz került.

Magyar Nemzet
2022. 04. 14. 18:50
E.On
E.On Forrás: Facebook/E.On
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MVM-csoport látja el a teljes hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásban érintett, elsősorban lakossági ügyfélkört. Amint arról lapunk is beszámolt, az MVM február végén kötött megállapodást az E.On Áramszolgáltató Kft. megvásárlásáról. 

Az E.On Áramszolgáltató a tranzakció zárása után is a megszokott névvel és arculattal működik tovább, a társaság ügyfelei változatlan módon kapják a számláikat, ügyeiket szintén az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon intézhetik – áll a két társaság közös tájékoztatásában. 

Az érintett ügyfeleknek jelenleg semmilyen teendőjük nincs, a szokásos módon intézhetik áramszolgáltatással kapcsolatos ügyeiket. Egyetemes energiaszolgáltatójuk az – immár az MVM részeként működő – E.On Áramszolgáltató marad, a folyamatos villamosenergia-ellátás továbbra is zavartalanul biztosított.

Az adásvétel nem érinti az E.On Hungária-csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket.

Az MVM-csoport az E.On Hungária 25 százalékos tulajdonosa. A jelen megállapodás támogatja a két vállalatcsoport hosszú távú stratégiáját és hozzájárul portfólióik optimalizálásához.

Borítókép: A szolgáltató az E.On marad, de már az MVM tagjaként (Fotó: Facebook/E.On)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.