időjárás 24°C Orbán 2022. május 25.
logo

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk + videó

Két új PABooks-könyv bemutatója is szerepel a programsorozat folytatásában

Májusi könyvünnep (X)

Forrás: PR-CIKK
2022.05.11. 22:24
Májusi könyvünnep (X)

A nagy sikerű, múlt szombati rendezvény május 14-én folytatódik: nagyszabású programsorozattal várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Bank Budai Központjába. A könyves eseményekről Cseh Katinka, a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) ügyvezetője adott tájékoztatást.

A május 14-i könyvünnep fő témái ezúttal a geopolitika és a menedzsment lesznek. Ezen a szombaton is pódiumbeszélgetések, interaktív programok, kiállítások várják az érdeklődőket. A napot a Szeder könnyűzenei koncertje zárja.

A geopolitikai modulban a PABooks új könyve, A kínai geopolitikai gondolkodás bemutatására kerül sor szakértő vendégek közreműködésével. A pódiumbeszélgetésben részt vesz a szerző, Horváth Levente korábbi sanghaji főkonzul is, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központjának igazgatója.

A PABooks a menedzsment-modulban is bemutat egy új könyvet: Kalamár Beáta CRAFT Leadership című művét. A kerekasztal-beszélgetésben ott lesz a szerző is, aki coach, tréner, a CRAFT & Transformational Leadership executive programok vezetője.

„Azokat a könyveinket is reflektorfénybe állítjuk, amelyeket a koronavírus-járvány ideje alatt nem volt módunk személyesen bemutatni” – mondta el Cseh Katinka. Ennek jegyében egy másik pódiumbeszélgetésen terítékre kerülnek Az egyszerűség elve; Érzéssel vezetni és Az etikus vezető című kötetek is. A bevezető előadást Cary Cherniss, Az érzéssel vezetni című kötet szerzője tartja online formában, aki az amerikai Rutgers Egyetem pszichológia professor emeritusa.

A kisszínpadon ezúttal a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Pénzverő várja interaktív programmal az érdeklődőket, de bemutatkozik a Neumann János Egyetem Eurázsia Központja is, illetve vendégeink megismerhetik a PABooks aktuális sikerkönyveinek TOP 10 üzeneteit az MNB–BME Könyvklub különdíjas hallgatóinak tolmácsolásában.

Az esemény helyszíne a Magyar Nemzeti Bank Krisztina körúti székháza. A programok nyilvánosak, ingyenesek, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni május 13., péntek 17:00-ig lehet ITT!

A rendezvény online is követhető lesz a PABooks YouTube-csatornáján.

Borítókép forrása: Pallas Athéné Könyvkiadó