Új vezetők az Opus Global élén

Új vezérigazgatót választott és újraválasztotta igazgatósági elnökét az Opus Global Nyrt. 2022. május 3-án megalakult új igazgatósága. Az újonnan megválasztott vezetők feladata lesz az Opus stratégiai irányvonalának meghatározása – közölte hétfőn a tőzsdei társaság, amelynek vezérigazgatója dr. Lélfai Koppány Tibor lett. Az igazgatóság elnökévé ismételten Vida Józsefet nevezték ki.

Magyar Nemzet
2022. 05. 09. 18:04
null
Forrás: OPUS GLOBAL Nyrt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingjaként az Opus Global Nyrt. konszolidált szinten a tavalyi évet 41,6 milliárd forintos nyereséggel zárta. Az elmúlt évek tudatos építkezésének, valamint a portfólió átlagon felüli szintű bővítésének köszönhetően 

a cégcsoport mára olyan gazdasági súllyal és potenciállal rendelkezik, amely a magyar gazdaság sikerének formálásában is jelentős szerepet játszik.

Ezen gazdasági erő további fejlődése és potenciáljának további kihasználása komoly feladat és kihívás – közölte az Opus Global, hangsúlyozva, hogy ezt a célt szolgálják az új igazgatóság komoly szaktudású és jelentős szakterületi tapasztalatokkal rendelkező tagokkal történt kibővítése, valamint az új vezérigazgató megbízásai.

Az Opus Global túl van egy sikeres, ötéves időszakon, amely a bővítésről és a négy stabil alappillér, az energetika-, a turizmus, az ipari termelés és az élelmiszeripar-szegmens kialakításáról szólt. 

Egy új korszak következik a vállalatcsoport életében, ennek a legfőbb jellemzői a konszolidáció, a csoporton belüli szinergiák kibővítése, kiaknázása és az erre épülő stratégai célok kijelölése

– fejtette ki a tőzsdei társaság közleményében Vida József, aki szerint a társaság új igazgatósága és az új vezérigazgató személye is garancia az új feladat elvégzésének várható sikerére. 

Ismertették: május 10-től az Opus Global Nyrt. vezérigazgatói tisztségét dr. Lélfai Koppány Tibor tölti be, aki 2018. január 1-jétől 2022. március 31-ig irányította a Budapest Bankot elnök-vezérigazgatóként, de igazgatósági elnökként már 2017. április 1-jétől részt vett a bank irányításában és stratégiai döntéshozatalában. 

A szakember 2000 és 2011 között az MFB Zrt. üzleti, később jogi területén dolgozott, majd 2016 novemberéig vezérigazgatóként irányította a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t, míg 2016 novemberétől az MFB vezérigazgató-helyettesi és belső igazgatósági tagi tisztségeit látta el. 

– Az Opus Global a magyar gazdaság stratégiai ágazataiban megvalósult befektetései, és annak során létrehozott négy divízió működtetése alapos és szerteágazó szakértelmet igényel, 

hiszen a holdingközpont az egymástól lényegesen különböző iparágakban tevékenykedő leányvállalatok irányítását végzi – fogalmazott vezérigazgatói kinevezése kapcsán Lélfai Koppány Tibor. Szavai szerint örömteli, hogy ezt a sokszínűséget az igazgatóság összetétele és tagjainak száma is tükrözi.

– Vezérigazgatóként az lesz az elsőrendű feladatom, hogy a sokszínűségben rejlő szinergiák kiaknázása mellett konszolidáljam a vállalatcsoportot – fűzte hozzá.

Az Opus Global közlése szerint az igazgatóság köszönetét fejezte ki Dzsubák Attila Zsolt vezérigazgatónak, aki 2020 júliusától vezette a részvénytársaságot, és irányítása alatt olyan jelentős akvizíciók valósultak meg, mint az Tigáz és a Titász Opus-csoporthoz történő csatlakozása és integrációja.

 

Borítókép: A holding a magyar gazdaság sikerének formálásában is jelentős szerepet játszik (Fotó: Opus Global Nyrt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.