A Lufthansa szerint a normális járatműködés 2023-ban tér vissza

A kialakult helyzeten most már csak a járatok számának a csökkentése segít a német cég igazgatósági tagja szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 25. 14:11
-
GERMANY-PHILIPPINES-WEATHER-TYPHOON-AID Fotó: FREDRIK VON ERICHSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Detlef Kaiser, a Lufthansa német légitársaság igazgatósági tagja szerint a járatok helyzete csak jövőre térhet vissza a normális kerékvágásba – írta a távirati iroda.

A Welt am Sonntag című lapnak adott interjúban Kaiser azt mondta, hogy sajnos nem valószínű, hogy javulást fogunk látni ezen a nyáron. Hozzátette, hogy a kialakult helyzeten most már csak a járatok számának a csökkentése segít. Ez nemcsak Németországban, hanem az egész világon probléma. 

– Arra számítunk, hogy 2023-ban normalizálódik a helyzet – mondta Kaiser.

Csütörtökön a légitársaság további 2200 járat törlését jelentette be Frankfurt am Mainban és Münchenben a nyári szezon közepén a mintegy nyolcvanezerből. Ez különösen a Németországon és Európán belüli járatokra vonatkozik, de az intézkedés nem érinti a hagyományos nyaraló célállomásokat.

A társaság két hete arról tájékoztatott, hogy júliusban mintegy kilencszáz belföldi és európai járatot töröl, amelyeknek pénteken és hétvégén kellett volna közlekedniük.

Ennek az intézkedésnek a fő oka a munkaerőhiány mind a repülőtereken, mind a légitársaságoknál.

Kaiser szerint a kezdetektől fogva egyértelmű volt, hogy a légi közlekedési ágazatban a munkaerőhiány komoly problémát jelent majd. Például a frankfurti repülőtér jelentős összegeket fordít a munkaerő-toborzásra, de így sem sikerül gyorsan alkalmazottakat találni.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója májusban azt mondta, hogy a koronavírus-járvány utáni munkaerőpiaci utósokk súlyosan megzavarta a cég nyári terveit. A repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgáló cégek munkahelyeket szüntettek meg a válság idején és most új alkalmazottak felvételével küzdenek.

 

Borítókép: Indulás előtt berakodnak a Lufthansa egyik gépébe Frankfurt am Main repülőterén (Fotó: AFP/Frederik Von Erichsen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.