Az OMV is megerősítette: nem zárnak be magyarországi kutak

Korábban a Technológiai és Ipari Minisztérium már jelezte, hogy biztosított Magyarország üzemanyag-ellátása, nincsen ellátási probléma.

Magyar Nemzet
2022. 06. 05. 11:21
null
Budapest, 2021. november 15. Az OMV Nagykõrösi úti üzemanyagtöltõ-állomása Budapesten 2021. november 15-én. A kormány ettõl a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követõen vizsgálják felül. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani – írtuk a Világgazdaság péntek esti cikke nyomán. Ez ellátási zavarokat vetített előre, és azt, hogy akár be is zárhatnak az osztrák vállalat magyarországi benzinkútjai.

A Technológiai és Ipari Minisztérium tegnap azonban közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozták, hogy a sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére

biztosított Magyarország üzemanyag-ellátása. Magyarországon nincsen ellátási probléma, a hazai üzemanyag-termelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit. 

Ezt este az osztrák fél is megerősítette. A Der Standard cikke szerint Ausztria üzemanyag-tartalékainak egy részét megnyitják, hogy ne legyen fennakadás. Ugyanakkor a tartalékot csak arra lehet felhasználni, hogy a schwechati finomító leállása miatt kieső üzemanyagot ebből pótolják. A cikk szerint az osztrák tartalék Ausztria átlagfogyasztását kilencven napig tudja helyettesíteni.

Az ügyben Karl Nehammer osztrák kancellár is megszólalt, aki szerint senkinek nem kell aggódnia, hiszen pontosan ilyen esetekre áll rendelkezésre az üzemanyagtartalék. Közben az OMV is megerősítette, hogy nem lesz üzemanyaghiány Magyarországon sem.

Borítókép: Az OMV Nagykőrösi úti töltőállomása Budapesten (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.