Biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon

A hazai üzemanyagtermelés és a készletek fedezik az igényeket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 04. 18:07
benzinkút tankolás Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). A közleményben azt írták: a sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított Magyarország üzemanyag-ellátása. Magyarországon nincsen ellátási probléma, a hazai üzemanyag-termelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit.

A tárca közölte azt is: a kormány kiemelt célja, hogy a lakosság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag. A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően Magyarországon a legalacsonyabb az üzemanyagár egész Európában. A magyar benzinkutakon folyamatosan biztosított az ellátás, a hazai üzemanyag-termelés és a készletek fedezik a lakossági igényeket. Magyarország jelentős stratégiai tartalékokkal is rendelkezik, amelyek vészhelyzet esetén felhasználhatóak.

A Világgazdaság című lap pénteken iparági forrásokra hivatkozva azt írta, az osztrák OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani.

Borítókép: Benzinkút (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.