Három helyet lépett előre hazánk a versenyképességi rangsorban

Megszűnik a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a feladatait a gazdaságfejlesztési miniszter veszi át.

Magyar Nemzet
2022. 06. 20. 13:26
VARGA Mihály
Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország három helyet lépett előre a legfrissebb nemzetközi versenyképességi ranglistán – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter legújabb Facebook-bejegyzésében. 

A Nemzeti Versenyképességi Tanács 2017-ben kezdte meg munkáját, akkor az 52. helyen voltunk a svájci IMD versenyképesség-kutató intézet rangsorában. Azóta 13 helyezést javítva a 39. helyre léptünk előre, amely az eddigi legkedvezőbb eredmény 

– írta a miniszter.

A tanács munkájának köszönhetően jelentős adó- és adminisztrációcsökkentéseket hajtottunk végre, erősítettük a digitalizációt és az elektronikus ügyintézést, könnyítettük a foglalkoztatás és a beruházások feltételeit. Ezek az intézkedések jelentősen hozzájárultak a versenyképesség javításához –sorolta.

Bár a munka eredményes volt – a visegrádi országok közül előzzük Szlovákiát és Lengyelországot is –, van még tere az előrelépésnek – hangsúlyozta Varga Miháy, egyben azt is jelezte: 

az új kormányzati ciklussal a Nemzeti Versenyképességi Tanács befejezte tevékenységét, a versenyképesség javítása a gazdaságfejlesztési miniszter vezetésével folytatódik. 

 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.