Kamatmentes marad a Diákhitel 2

A szabadon felhasználható Diákhitel 1 kamata ugyanakkor emelkedik, de a jegybanki alapkamat szintje alatt marad.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 18:41
Ponthatárok Pont Ott Party Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentősen emelkedő kamatszintek, a háborús gazdasági helyzet és a globális inflációs hatások ellenére

továbbra is kamatmentes marad a Diákhitel 2, a Képzési Hitel és a Diákhitel Plusz

– közölte a Diákhitel Központ. Ugyanakkor jelezték, hogy

a szabadon felhasználható Diákhitel 1 kamata július 1-jével 4,99 százalékra emelkedik,

vagyis a jegybanki alapkamat szintje alatt marad.

Ezzel a Diákhitel 1 továbbra is a legkedvezőbb feltételekkel rendelkező szabadfelhasználású hiteltermék marad. A társaság korábbi közlése szerint 2021 decemberében ennek kamata 1,99 százalékos volt.

A szabad felhasználású Diákhitel 1 tanulmányi hónaponként akár 150 ezer forintig is igényelhető, ezáltal évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz juthatnak a hallgatók.

A bármikor igényelhető és ingyenesen előtörleszthető termékek iránti kereslet az alacsony kamatoknak, a kedvező feltételeknek, valamint a 2018-ban a kormány által bevezetett családi kedvezményeknek köszönhetően évről évre emelkedik. A hitelkonstrukciók érdemi segítséget jelentenek a hallgatóknak.

Ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel-tartozást elengedi a Diákhitel Központ. A 2018-tól élő lehetőség keretében alig három év alatt csaknem hétezer édesanyának, több mint hatmilliárd forint értékben engedték el a tartozását.

A Diákhitel Központ azt is közölte, hogy azon ügyfeleik számára, akik eddig éltek a hitelmoratórium adta lehetőséggel, továbbra is biztosítják a moratóriumban való bennmaradást.

Borítókép: Felsőoktatási felvételüknek örülő fiatalok egy korábbi Pont ott partin (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.