Újra megnyitott a Balaton ikonikus szállodája

Idén a legsikeresebb magyar turisztikai márkává fejlődő Hunguest Hotels szállodaláncnál több mint 600 megújult szobát adnak át.

Magyar Nemzet
2022. 06. 01. 9:55
Hunguest Hotels Bal Resort Skybar Forrás: OPUS GLOBAL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes körű felújítást követően újra megnyitott a Hunguest Bál Resort Balatonalmádiban. Az Opus Globalhoz tartozó Hunguest Hotels 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező balatoni wellness- és konferenciaszállodája a két évig tartó munkálatokat követően június 1-jétől várja a vendégeket – közölte lapunkkal az Opus Global.

Kiemelték, hogy 

a felújítás eredményeként egy teljesen megújult szállodát vehetnek birtokba a vendégek Almádiban. 

A kibővült wellness-szolgáltatásokat kínáló hotel 190 prémium kétágyas szobával és 19 lakosztállyal nyitotta újra a kapuit, amely a várakozások szerint népszerű célpontja lesz az üzleti és konferenciaturizmusnak is, mivel a fővárostól mindössze egyórányira található. A Hunguest Bál Resort földszintjén lévő Conference & Event Center közel 1000 négyzetméteres, természetes fénnyel rendelkező rendezvénykapacitással bír, ahol akár ötszáz fős események is megtarthatók. 

A társaság jelezte azt is, hogy a hotel wellnessterületén átfogó fejlesztés történt: így például modern sparészleget alakítottak ki, ahol széles szaunakínálatot és prémium spakezeléseket élvezhetnek a vendégek. A korábbi hideg vizes úszómedencét egy olyan élménymedencére cserélték, amely a fürdőzést számos elemmel teszi élvezetesebbé, emellett pihenőterasz és beltéri relaxációs zóna segíti a minőségi feltöltődést. 

A fejlesztésnek köszönhetően a gasztronómiai élmények is magasabb színvonalat képviselnek a megújult szállodában, 

mivel bővült az éttermi és a konyhai rész, a 13. emeleten pedig tetőbárt alakítottak ki, amelyet a hotel vendégein kívül mások is igénybe vehetnek a baráti összejöveteleken vagy családi, üzleti alkalmakkor, miközben a Hunguest Bál Resort tetejéről nyíló kilátást élvezhetik. A Skyrose Bar teraszáról 270 fokos panorámás kilátás nyílik a Balatonra és a Balaton-felvidékre. A szálloda vendégeit a Kakas Brasserie & Grill várja ínycsiklandó fogásokkal és jó időben grillterasszal. 

– Meghatározó mérföldkőhöz érkezett a szállodafejlesztési programunk a Hunguest Bál Resort megnyitásával. 

Öles léptékkel haladunk stratégiai célunk felé, hogy a szállodaláncot a legsikeresebb hazai turisztikai márkává fejlesszük,

amely a megfelelő ár-érték arányú pihenést biztosítja minden évszakban a látogatóknak. Az újranyitó balatonalmádi szállodával együtt 2022-ben több mint 600 megújult szobát adunk át a vendégeinknek

– közölte Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója, az Opus Global turisztikai divízióvezetője.

Mint mondta, 

a Hunguest Hotels kiemelten fontosnak tartja az értékmegőrzést, 

ennek keretében felújította az egykori Veszprém vármegyei alispán, és Almádi patrónusaként ismert Véghely Dezső helyi védelem alatt álló villáját is, amely a szálloda területén található. A hotel kertjében pedig teljes tájépítészeti átalakítás történt, amely akár esküvők megrendezésére is alkalmas.

Az újranyitó Hunguest Bál Resort 

várhatóan évente több mint 80 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Balatonalmádi turisztikai teljesítményéhez

– tájékoztatott az Opus Global, hozzátéve, hogy a szálloda fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg. Eszerint az összköltség 35 százalékát, azaz 1 454 167 596 forintot tett ki a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció keretében elnyert támogatás.

Borítókép: A felújított hotel lenyűgöző balatoni panorámát kínál a tetőteraszról (Fotó: Opus Global)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.