Egy-másfél százalékot segített a forinton a jegybank jelzése

Virág Barnabás alelnök szerint határozottan reagál a jegybank, az egyhetes betéti kamat csütörtökön ismét emelkedni fog.

Magyar Nemzet
2022. 07. 06. 20:12
null
2020.06.23. Budapest Virág Barnabás MNB alelnök, Magyar Nemzeti Bank Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az egyhetes betét kamatának megemelésével határozottan reagál az elmúlt napokban kialakult pénzpiaci helyzetre, amely növeli az inflációs kockázatokat és egyértelműen veszélyezteti az árstabilitást – válaszolta Virág Barnabás, a jegybank alelnöke az MTI kérdésére szerdán késő délután.

A jegybank az eszköztár minden elemével folyamatosan készen áll beavatkozni az árstabilitás biztosítása érdekében

– tette hozzá.

Szerdán folytatódott a forint napok óta tartó gyengülése a bankközi piacon, délután újabb mélypontokra gyengült az árfolyam a főbb devizákkal szemben. Az euró legmagasabb jegyzése 416,95 forint, a dolláré 409,82 forint, a svájci franké 421,17 forint lett. Ezeken a történelmi mélypontokon a forint árfolyama az év eleji kezdéshez képest 13,1 százalékkal állt gyengébben az euróval, 26,4 százalékkal gyengébben a dollárral, és 18,5 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

A jegybank jelzése azonban

egy-másfél százalékot segített a forint árfolyamán az elért mélyponthoz képest.

Így délután fél hatkor az eurót 411,68 forinton, a dollárt 404,3 forinton, a svájci frankot 416,7 forinton jegyezték.

Borítókép: Virág Barnabás, az MNB alelnöke. (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.