Eddig nem lehetett panasz az ipari teljesítményre

Ma teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a júniusi és első hathavi ipari termelésre vonatkozó első becslését.

Forrás: MTI2022. 08. 05. 7:26
Tiszafüred, 2022. március 16. Dolgozók az ABO HOLDING Zrt. malomipari cég új üzemében Tiszafüreden az átadás napján, 2022. március 16-án. A magyar tulajdonban lévõ gabona- és kukoricafeldolgozó társaság telephelyén végrehajtott fejlesztés értéke 400 millió forint volt, amelyhez az állam 200 millió forint támogatást nyújtott, így biztosítva hatvan munkahely megõrzését. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban az ipari termelés volumene 9,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 3,4 százalékkal emelkedett, mivel idén májusban kettővel több munkanap volt, mint a múlt évben.

A márciusi és áprilisi visszaesés után az ipari termelés májusban ismét nőtt: a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint 1,4 százalékkal nagyobb volt az áprilisinál.Az iparon belül döntő súlyt képviselő feldolgozóipar termelése 9,8, a csekély súlyú bányászaté 10,0 százalékkal nőtt, míg az energiaiparé 1,9 százalékkal csökkent.

Az év első öt hónapjában az ipari termelés 5,9 százalékkal nőtt. Az összes értékesítés 60 százalékát adó külpiaci eladások volumene 4,6, a 40 százalékot képviselő hazai értékesítésé 9,4 százalékkal emelkedett.

Borítókép: Dolgozók az Abo Holding Zrt. malomipari cég új üzemében Tiszafüreden az átadás napján (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.