Egyre közelebb kerül a kormány az uniós források megszerzéséhez

Varga Judit igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a kabinet igyekszik eloszlatni az EB aggályait – írja a VG.

Forrás: Vg.hu2022. 08. 23. 9:38
VARGA Judit
Türje, 2022. augusztus 19. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a 800 éves Gyümölcsoltó Boldogasszony premontrei prépostsági templom felújítását követõ felszentelésén a Zala megyei Türjén 2022. augusztus 19-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány elküldte válaszlevelét a bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban – jelentette be Facebook-posztban Varga Judit igazságügyi miniszter.

A tárcavezető összefoglalta, hogy a választ intenzív egyeztetés előzte meg, egy hónap alatt tíz videókonferenciát és számos megbeszélést tartottak a Európai Bizottsággal, a százat is meghaladja a köröztetett és egyeztetett intézkedési tervezetek száma.

A kormányzat átfogó intézkedéscsomagot tett le az asztalra azzal a céllal, hogy az EB valamennyi aggályát orvosolja. Varga Judit azzal zárta gondolatait, hogy a magyar kormány a továbbiakban is nyitott a konstruktív párbeszédre a bizottsággal.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: MTI/Varga György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.