Meghosszabbítja a kormány a kedvezményes lakásáfát

Az intézkedés évente 200 milliárd forintot hagy az embereknél – írja Varga Mihály a közösségi médiában megjelent posztjában.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 8:55
null
20200618 Budapest Majdnem 1400 milliárd forintot költött az állam a válság hatásai­nak közvetlen kezelésére. A Magyar Nemzetnek adott interjúban Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta: gazdaságvédelmi operatív törzs néven új testület alakul, ennek feladata a gazdaság növekedését fékező adminisztratív szabályok kiiktatása lesz. Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb adókedvezmény jöhet: a 2024 végéig meghosszabbított kedvezményes lakásáfa akár 2028. december 31-ig is alkalmazható, ha az építést 2024-ig megkezdik – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter legújabb Facebook-posztjában.

A kormány 2024. december 31-ig meghosszabbította az ötszázalékos lakásáfát, ez évente 200 milliárd forintot hagy az embereknél – írta.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége kezdeményezte, hogy a kedvezményes áfakulcs 2028. december 31-ig alkalmazható legyen, amennyiben az építési engedély 2024 végéig véglegessé vált, vagy egyszerű bejelentés esetén az építést eddig az időpontig bejelentették. A kérést a Pénzügyminisztérium megvizsgálta és támogatja. 

A javaslatot ősszel tárgyalhatja az Országgyűlés.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.