A legjobb szalámikat díjazta a Nébih

A termékmustrán 22 szalámi kapta meg a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy arany fokozatát.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 12:31
null
20210311 Domaszék Száraz Ferninánd hentes , húsbolt képen: szalámi Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészben kapható, valamint a szeletelt szalámik összehasonlítása volt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legutóbbi, sorban az ötödik termékmustrájának a középpontjában. 

 

A minősítés során 22 termék kapott lehetőséget arra, hogy kiérdemelje a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy arany fokozatát.

 

A Nébih tájékoztatása szerint a kínálatot lajstromozó polcfelmérés, a termékmustrára való nevezési időszak, majd a termékleírásnak való megfelelés ellenőrzését követően összesen 117 termék került fel a listára. A hatóság szakemberei elsőként a termékek jelöléseit ellenőrizték, majd a Nébih laboratóriumában a szalámik elemzését is elvégezték. A termékmustrára végül a csemege, a paprikás, illetve a csípős szalámik, valamint a téliszalámi megnevezésű termékek kerültek be.

A laboratóriumi vizsgálatokat a kóstolás követte, a minőségi ellenőrzésen már csak 77 termék vehetett részt. Az itt kialakult rangsorok alapján juthattak be a csúcsbírálatra a legtöbb pontszámot elért szalámik. 

A szakemberek részvételével rendezett csúcsbírálatot egy csomagolásteszt követte, majd az összesített pontszámok alapján derült ki, hogy a különböző kategóriákban mely termékek végeztek a legjobb helyen. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Délmagyarország/Török János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.