Vásárolj most, fizess később!

Elindult Magyarország első valódi BNPL (Buy Now Pay Later, azaz Vásárolj most, fizess később) szolgáltatója a lakosság számára: az IzzyPay segítségével a vásárlók úgy tudják megvenni a termékeket, hogy azokért 14 napig nem kell fizetniük és kártyaadataikat sem szükséges megadniuk. A szolgáltatást a kereskedelmi partnerek vehetik fel kínálatukba, így kínálva előnyös fizetési feltételeket ügyfeleiknek, ezzel növelve saját értékesítési lehetőségeiket.

Horváth Éva
2022. 09. 13. 18:10
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszerezte a működéshez szükséges engedélyeket, és megteremtette a szükséges feltételeket az IzzyPay Zrt., ezzel elindult Magyarország első BNPL szolgáltatója magánszemélyek számára. A Buy Now Pay Later (BNPL) – vagyis Vásárolj most, fizess később – szolgáltatás néhány éve indult hódító körútjára az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, ma már több mint 30 országban több száz millióan vásárolnak a segítségével és próbálják ki az online termékeket anélkül, hogy fizetniük kellene érte – adta hírül közleményében a pénzügyi szolgáltató.

A szolgáltatás igénybevételével a vásárlóknak csak egy előre meghatározott idő – az IzzyPay esetében 14 nap – elteltével kell kifizetni a termék árát, ráadásul anélkül, hogy előre meg kellene adniuk a kártyaadataikat. Így lehetőségük van úgy visszaküldeni a termékeket, hogy a saját pénztárcájukat megterhelnék. 

Ez például ruházati cikkek és cipők online vásárlása esetén jelent komoly előnyt, hiszen így akár a kiszemelt termékek előre kifizetése nélkül kézbe vehetik, kipróbálhatják, felpróbálhatják. Vissza lehet küldeni azokat a megrendelt kütyüket, alkatrészeket, amelyekről kiderül, hogy mégsem kellenek, vagy nem kompatibilisek a meglevőkkel.

– A vásárlók jelentős része óvakodik megadni az online fizetéskor a kártyaadatait, ráadásul a Magyarországon jellemző debit kártyák esetében hetekre le kell kötnie saját pénzét, és visszaküldés esetén várnia kell, míg visszakapja azt. Erre a helyzetre jelent megoldást a BNPL és az IzzyPay, amelynek segítségével a vevők kockázatmentesen vásárolhatnak – magyarázza Madácsi Zsolt, a IzzyPay Zrt. Igazgatóságának elnöke. 

A nemzetközi tapasztalatok szerint az online vásárlók több mint 90 százaléka fordul vissza az utolsó pillanatban, hagyja ott a kosárban a már kiválasztott terméket, több mint a felük azért, mert túl soknak találja a végül fizetendő összeget, vagy a korlátozott fizetési lehetőségek miatt. A BNPL alkalmazásával az online áruházak átlagosan 20 százalékkal képesek csökkenteni a lemorzsolódást, miközben a szolgáltatás integrálásával növekszik a visszatérő vevők száma. 

A „Vásárolj most fizess később” szolgáltatások integrálása után a vásárlói kosár értéke jelentősen nő (átlagosan 45 százalékkal) – egyszerűen több árucikket választanak ki a vevők, ha tudják, ezeket visszaküldhetik a megadott határidőn belül. 

Összességében elmondható, hogy a webshopok árbevétele akár 35-40 százalékkal növekszik a BNPL fizetési mód lehetővé tételével.

Mindezek mellett a vevőknek arra is lehetőségük van, hogy mindössze 990 forintért a határidőt meghosszabbítsák, a jövőben pedig részletfizetési lehetőséget is választhatnak majd, hasonlóan csekély díj fejében.

– Miközben a BNPL a vevőnek nem kerül semmibe, az online áruházak korszerű fizetési folyamatot és nagyobb szabadságot adhatnak nekik és ezzel nagyobb forgalmat érnek el – hangsúlyozta Madácsi Zsolt. Majd hozzátette: az IzzyPay teljes támogatást nyújt a fizetési megoldás integrálásához bármely kereskedelmi platformba, teljes marketingeszköztárat biztosít a weboldalakhoz, tanácsot ad a kosár beállítására a leghatékonyabb fizetési folyamat biztosításához. 

Az IzzyPay előrehaladott tárgyalásokat folytat a potenciális kereskedelmi partnerekkel, így a szolgáltatás hamarosan megjelenik a hazai weboldalakon is. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.