Félmilliárd forintos beruházásról döntött egy magyar tulajdonú cég

Több mint ötszázmillió forintos energetikai és eszközberuházásról döntött a magyar családi tulajdonban lévő mindszentgodisai Caadex Kft. – tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

Forrás: MTI2022. 10. 09. 9:31
null
Mezõkövesd, 2019. október 4. A fémmegmunkálással és alkatrészgyártással foglalkozó Kovács Kft. új gyára Mezõkövesden, az avatóünnepség napján, 2019. október 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó Baranya megyei cég közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program Plusz (GINOP Plusz) pályázatán elnyert 357 millió forintos feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást 153 millió forintos saját forrással egészítik ki.

Ebből egyrészt levegő–víz hőszivattyús rendszert telepítenek a közelmúltban átadott komlói üzemcsarnokban, illetve mindszentgodisai üzemcsarnokban új lézervágó gépet állítanak üzembe.

Szanyi Gábor ügyvezető az MTI-nek elmondta, a január elsejétől várhatóan öt-hatszorosára növekvő áramár jelentős kihívások elé állítja a 125 fővel működő társaságot, a várhatóan márciusra záruló komlói projekttől az energiahatékonyság jelentős növelését várják – tette hozzá.

Az új lézervágó gép pedig lézervágási kapacitásuk bővülését szolgálja, ami növeli majd a versenyképességüket

– közölték.

A társaság júliusban adta át új komlói üzemcsarnokát, amely ötszázmillió forintos GINOP-forrás és saját erő segítségével valósult meg.

A Caadex árbevétele 2021-ben 2,189 milliárd forintra nőtt az előző évi 1,124 milliárdról, az értékesítés több mint nyolcvan százaléka az EU-ba irányuló exportból származott. Az adózás utáni nyereség ugyanebben az időszakban 222,58 millió forintról 489,89 millió forintra emelkedett.

Az exportpiacok visszaesése miatt 2022-re tízszázalékos, 2023-ra harmincszázalékos árbevétel-csökkenéssel számolnak, de új partnerek bevonásával próbálják tompítani a negatív hatásokat

 – tette hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.