Még tart az almaszüret a Szedd magad! ültetvényeken

Az ország több pontján várják a kertészetek a szüretelni vágyókat.

Magyar Nemzet
2022. 10. 01. 18:30
alma almaszüret Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hónap végéig bárki megszedheti kosarait friss, magyar almával, októberben ugyanis az ország számos pontján várják Szedd magad! akcióval a kertészetek a szüretelni vágyókat. A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeb honlapján elérhető tájékoztató szerint már javában tart az idei almaszüret. Az úgynevezett Szedd magad! akciók remek alkalmat teremtenek arra, hogy nagyobb mennyiségben, kedvezőbb áron tudjuk beszerezni a gyümölcsöt. A szüret azonban arra is lehetőséget biztosít, hogy megismerjük a termelőt, a termesztési körülményeket. 

A FruitVeb tájékoztatása szerint z ország különböző pontjain eltérő árakkal várják a vásárlókat az ültetvények tulajdonosai. A szüretre készülő fogyasztóknak azonban az idén kissé magasabb árakra kell felkészülniük, a rendkívüli aszály miatt ugyanis az elmúlt 10 év legalacsonyabb almatermése várható. A szakmaközi szervezet becslése szerint átlagosan 200-400 forintos kilónkénti áron vásárolhatók meg az egyes fajták. 

Mielőtt bárki kilátogatna az akcióban részt vevő kertészetekbe, érdemes tájékozódni az aktuális nyitvatartási, helyszíni és szortimenthírekről, valamint legtöbb esetben ajánlott az előzetes telefonos egyeztetés, bejelentkezés is. Előnyös saját vödrökkel, rekeszekkel készülni, amit a bejárati lemérést követően lehet majd teleszüretelni. Az akcióban részt vevő kertészetek címét, nyitva tartását a FruitVeb honlapján is megtalálhatják az érdeklődők. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.