Megkezdik a Sberbank betéteseinek kártalanítását

A jegybank hozzávetőleg 160 milliárd forintot fizet ki az érintett ügyfeleknek.

Munkatársunktól
2022. 10. 17. 12:43
null
20220302 Budapest Sberbank Fotó: Katona Vanda Magyar Nemzet Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkapják a teljes követelésüket a Sberbank betétesei, a kártalanítás jövő héten indul – jelentette be Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán. Ezzel a jegybank hozzávetőleg 160 milliárd forintot fizet ki az érintett ügyfeleknek.

Amikor az MNB idén március 2-án közölte, hogy visszavonta a Sberbank Magyarország Zrt. engedélyét, majd elrendelte a végelszámolását, nagyjából 2500 ügyfélnek volt 100 ezer euró feletti betétje a banknál. Ők kapják most meg a pénzüket.

Kandrács Csaba hangsúlyozta: az érintetteknek nincs tennivalójuk. Addig azonban nem kaphatják meg a pénzüket, amíg a kötelező adategyeztetést el nem végzik a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény értelmében.

– A kifizetési folyamatot a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. végzi, s egyénileg keresnek fel minden károsultat. A kártalanítás egy-két hónapot vehet igénybe 

– fűzte hozzá az alelnök. A szükséges információk a www.psfn.hu, illetve a www.sberbank.hu honlapon érhetők el.  

A távirati iroda összefoglalója szerint korábban a Sberbank Magyarország Zrt. 65 158 betétesének 146,8 milliárd forint kártalanítás kifizetését biztosította az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA). Ők azok a betétesek voltak, akiknek maximum 100 ezer eurónyi betétjük volt.

Borítókép: illusztráció  (Fotó: Katona Vanda)

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.