Több száz millió forintból újulhat meg a tanyavilág

Továbbra is elérhető az infrastruktúra-fejlesztést célzó pályázat.

Magyar Nemzet
2022. 10. 06. 14:30
2022.05.18 Csongrád Csongrád, tanyák, eltűnő tanyák Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is pályázhatnak infrastrukturális fejlesztésekre a tanyán élők – közölte az Agrárminisztérium. 

A tárca tájékoztatása szerint a napokban 178 kedvezményezettnek küldték ki a támogatói okiratot a 2017-ben megjelent és azóta folyamatosan elérhető pályázat kapcsán. Ezzel újabb 700 millió forintot meghaladó támogatás segíti a tanyán élőket.

A konstrukció keretében a tanyákon megvalósuló háztartási léptékű villamosenergia- és vízellátás kiépítését célzó, illetve szennyvízkezelési fejlesztések támogathatók.

 

A szeptember 20-i módosítással hét új szakasszal bővült a pályázati felhívás, így a támogatási kérelmek benyújtására 2023. június 5. napjáig lesz lehetőség. 

 

– A magyar kormány kiemelt figyelmet szentel a vidéki településeken élők életminőségének javítására, a vidék népességmegtartó képességének erősítésére. Ennek érdekében a tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítására vonatkozó pályázati felhívás tekintetében folyamatosan születnek a támogatói döntések – hívta fel a figyelmet a minisztérium. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.