időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Megalakult a Nemzeti Tőkeholding

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.22. 10:18 2022.11.22. 10:32
Megalakult a Nemzeti Tőkeholding

A Nemzeti Tőkeholding Zrt. vezetésére Katona Bencét, a Hiventures Zrt. vezérigazgatóját kérte fel a gazdaságfejlesztési miniszter.

A november 17-én megtörtént bejegyzésével megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. Az intézmény felállításával egy központilag irányított, hatékony, állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre, amely hozzájárul, hogy mintegy 1000 milliárd forintnyi új forrás kerüljön a gazdaságba – jelentette be keddi közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A Nemzeti Tőkeholding Zrt. vezetésére Katona Bencét, a Hiventures Zrt. vezérigazgatóját kérte fel a miniszter. 

Nagy Márton a tőkeholding vezetőjétől elvárja, hogy tegye hatékonyabbá és eredményesebbé az állami hátterű tőkealapok működését. Továbbá olyan keretrendszert működtessen, amely érdemben járul hozzá a hazai vállalkozások fejlesztéséhez és megerősítéséhez, a külföldön eszközölt befektetések elősegítéséhez, valamint a magyar gazdaság teljesítményének növeléséhez.

Közleményében Nagy Márton kitért arra, hogy az elhibázott szankciók szerte Európában próbára teszik a vállalkozásokat és soha nem látott nyomás alá helyezték a nemzetgazdaságokat. 

A recesszió elkerülése, a teljes foglalkoztatottság megőrzése, valamint a családok megvédése érdekében a magyar kormány eddig 11 pontból álló akciótervet dolgozott ki, amelyben szerepelt a tőkeholding alapítása.

Borítókép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (Fotó: MTI/Balogh Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.