Még egy óriási kedvezményt kaptak a harminc évnél fiatalabb anyák

Nem csak személyi jövedelemadót nem kell fizetniük a jövő évtől a fiatal anyáknak. A harminc évnél fiatalabb tanuló vagy nemrég diplomázó hölgyeknek ugyanis a diákhitelüket sem kell többé törleszteniük, ha szülnek vagy örökbe fogadnak.

2022. 12. 28. 22:12
null
Diák Hitel Központ 20210526 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány családtámogatásokról szóló friss rendelete értelmében a jövő évtől a harminc éven aluli nők nemcsak teljes szja-mentességet élvezhetnek, de

a diákhitel-tartozásuk is megszűnik.

Ezt vissza nem térítendő támogatás formájában akkor tudják érvényesíteni a fiatal anyák, ha a felsőoktatási tanulmányaik alatt vagy azok sikeres befejezését (jelesül az oklevél megszerzését) követő két éven belül gyermekük születik vagy gyermeket fogadnak örökbe.

A diákhitelt törlesztő nőknek eddig is járt kedvezmény: a második gyermek megszületése vagy örökbefogadása esetén a fennálló diákhitel-tartozása felét engedték el, majd a harmadik gyermeknél törlődött a teljes tartozás.

A korábbi bejelentések alapján 2023. január 1-jétől a harminc éven aluli anyák teljes szja-mentességet fognak élvezni. A kormány emellett több családtámogatási elem, így a babaváró támogatás és a falusi csok meghosszabbításáról is döntött.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.