Nőtt a 4iG árbevétele az első három negyedévben

Az infokommunikációs vállalat adózott eredménye csökkent az előző év hasonló időszakához képest.

Magyar Nemzet
2022. 12. 01. 8:43
null
Budapest, 2022. április 10. A 4iG Nyrt. informatikai-technológiai vállalat székházának bejárata a Szépvölgyi Irodaparkban, a fõváros III. kerületében, a Montevideó utca 8. szám alatt. A vállalat elnevezésében a 4i az International (nemzetközi), Innovative (újító), IT (információs technológia) és Investment (befektetés) angol szavakra utal, míg a G a group, vagyis (cég)csoport utalással rendelkezik. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG Csoport értékesítési árbevétele 196,7 milliárd forint volt az idei első három negyedévben, az előző év azonos időszakában elért 53 milliárd forint után; az első kilenc hónapot 7,7 milliárd forint veszteséggel zárta, míg tavaly ugyanebben az időszakban 2,9 milliárd forint adózott eredményt ért el – olvasható ki a vállalat konszolidált pénzügyi jelentéséből, amelyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tett közzé szerdán. 

 

A veszteséget leginkább a tárgyidőszaki vállalatfelvásárlások és ahhoz kapcsolódó megnövekedett költségek okozták, ez a későbbi időszakokban a szinergiák kihasználásával jelentősen változhat – jelezte a 4iG Nyrt. lapunknak elküldött közleményében.

 

Ezen túl pénzkiáramlással nem járó tételek befolyásolták jelentősen az eredményt: a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardoknak (IFRS) való megfelelés miatt az újonnan felvett eszközökkel és kötelezettségekkel kapcsolatban elszámolt értékcsökkenés, a kamatráfordítás, illetve a számviteli politikák harmonizációja miatti szintén megnövekedett értékcsökkenés.

A vállalatcsoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) meghaladta az 55,1 milliárd forintot az idei első kilenc hónapban, az előző év hasonló időszakában elért 3,5 milliárd forintos EBITDA után.

 

A közlemény szerint az infokommunikációs cégcsoport működési hatékonyságát jelentősen javították a harmadik negyedévben bekövetkezett strukturális változások. Szeptember 1-jén új vállalatirányítási-szervezeti felépítést vezetett be a 4iG, amely a nagyvállalati működéshez igazította a cégcsoport központi irányítását.

 

Közölték azt is, hogy a harmadik negyedévben folytatódott a magyarországi és nyugat-balkáni távközlési vállalatok integrációja, amely rövid távon is javította a cégcsoport működési eredményeit.

Borítókép: a 4iG működési hatékonyságát javították a strukturális változások (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.