A 4iG Nyrt. megvásárolta a Honeycomb-csoport 75 százalékos tulajdonrészét

A 4iG Nyrt. adásvételi megállapodást kötött a Honeycomb Hungary és Central Europe vállalatcsoport 75 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról, az akvizíció a versenyjogi eljárást követően 2022 végéig zárulhat – közölte a 4iG Nyrt. szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 10. 05. 20:02
null
Budapest, 2022. április 10. A 4iG Nyrt. informatikai-technológiai vállalat székházának bejárata a Szépvölgyi Irodaparkban, a fõváros III. kerületében, a Montevideó utca 8. szám alatt. A vállalat elnevezésében a 4i az International (nemzetközi), Innovative (újító), IT (információs technológia) és Investment (befektetés) angol szavakra utal, míg a G a group, vagyis (cég)csoport utalással rendelkezik. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG a tulajdonrész vásárlásának összegét nem hozta nyilvánosságra.
A közlemény szerint a Honeycomb rendelkezik a Brisk szoftver és az erre épülő Brisk médiatechnológiai platform kizárólagos felhasználási jogával. 

A Brisk magas szintű digitális médiaszolgáltatásokat nyújt Magyarországon és Kelet-Közép-Európa több országában. 

Az akvizíciót követően a Nyugat-Balkánon megkezdődhet a rendszer értékesítése a hirdetői piac szereplői számára, szoros együttműködésben a régió kiemelt televíziós társaságaival.

A közleményben kiemelték, hogy az akvizíció új képességgel gyarapítja a 4iG-csoport telekommunikációs ágazatát, amellyel a csoport szolgáltatásainak köre is bővül.
A Honeycomb Hungary & Central Europe vállalatcsoport 2018-ban jött létre Budapesten. Fő tevékenysége a lineáris és nonlineáris televíziós partnerek részére végzett reklámminőség-ellenőrzés, transzkódolás (sugárzási formátumba átalakítás), archiválás és a televíziós kijátszási pontok felé továbbítás.

A budapesti székhelyű 4iG Nyrt. Magyarország vezető informatikai rendszerintegrátor vállalata, amely emellett jelentős érdekeltségekkel rendelkezik a belföldi és a régiós infokommunikációs piacon. 

A csoport csaknem hatezer munkavállalót foglalkoztat. A 4iG jelentős érdekeltségekkel rendelkezik az informatika mellett a telekommunikáció, a műholdas távközlés és a távközlési infrastruktúra-fejlesztés területein is. A vállalat meghatározó piaci pozícióra törekszik az infokommunikációs szolgáltatások széles területén Magyarországon, valamint a kelet-közép-európai és a nyugat-balkáni régiókban.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek. 

A társaság részvényei szerdán a kereskedés zárásakor 1,14 százalékkal 692 forintra gyengültek. A papír árfolyama az elmúlt egy évben 625 forint minimumot és 705 forint maximumot ért el.

Borítókép: A 4iG Nyrt. informatikai-technológiai vállalat székházának bejárata a Szépvölgyi Irodaparkban (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.