A gazdasági védvonal sikeresen védi a teljes foglalkoztatottságot

A napvilágot látott adatok rávilágítanak, hogy aki Magyarországon akar, az tud is dolgozni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI - OS2023. 01. 06. 9:42
gyártósor
20220906 nestle_HZ_MN Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a vállalkozások stabilitásának megőrzését és a versenyképesség további növekedését célzó intézkedések sikeresek, hiszen 2022 novemberében Magyarországon már hatodik hónapja haladta meg a 4,7 milliót a foglalkoztatottak száma. 

Nagy Márton pénteki közleményében kiemelte: Ez azt jelenti, hogy 2021 novemberéhez képest a foglalkoztatottak létszáma 28,9 ezer fővel volt magasabb, miközben a munkanélküliség szintje (3,8 százalék) továbbra is jelentősen alacsonyabb az uniós átlagnál (hat százalék), és lényegesen kevesebb, mint a 2010-es, kormányváltás előtti 11 százalék.

A közlemény szerint a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók negatív gazdasági hatásainak ellensúlyozására – amelyek falnak vezették az európai növekedést, konjunktúrát – a kormány már több mint kétezermilliárd forintos védvonalat dolgozott ki, többek közt kamatstopot vezetett be a kkv-k számára, célzott támogatást nyújt az energiaintenzív kkv-knak és rendkívül kedvező kamatozású hiteleket biztosít a Széchenyi-kártya-programon keresztül.

A napvilágot látott adatok tehát rávilágítanak, hogy aki Magyarországon akar, az tud is dolgozni. 

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy nemcsak elhelyezkedni lehetséges a hazai munkaerőpiacon, hanem meg is éri dolgozni, hiszen 2010 óta az átlagbér már a 2,5-szeresére emelkedett, és meghaladja az 510 ezer forintot, a minimálbér pedig magasabb, mint a szocialista kormányok alatt az átlagbér volt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.