A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Orbán alaposan meglepte Brüsszelt, soha nem látott tartalékaink vannak

Megérkezett a veszélyek kora – jelentette ki Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök egyúttal jelezte, a kormány nem tétlenkedett, hanem felkészült a helyzetre. Komoly mértékben tudta növelni a kabinet – részben a rezsicsökkentésnek köszönhetően – az ország tartalékait, derült ki a Vg.hu összeállításából.

Munkatársunktól
Forrás: VG.hu2023. 01. 14. 12:40
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. január 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. január 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a pénteki rádióinterjúja során emlékeztetett rá: Magyarországnak még soha nem voltak akkora pénzügyi tartalékai, mint jelenleg. 

– Magyarországot nem lehet sarokba szorítani. Brüsszelnek félreértés azt gondolnia, hogy nélkülük nem kel fel a nap – szögezte le a miniszterelnök, aki részletezte is a tényeket. 

– Soha nem dolgoztak olyan sokan Magyarországon, mint 2022-ben – emelte ki a kormányfő, s hozzátette: a magyar gazdaság jól működik. – Soha nem érkezett még annyi beruházás Magyarországra korábban, mint 2022-ben. 

Folyamatosan együttműködünk a gazdasági szereplőkkel, így gyorsan tudunk reagálni, a legfontosabb a munkahelyek megvédése

 – mondta el Orbán Viktor.

Magyarország pénzügyi tartalékai történelmi csúcson vannak 

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán is azt követően, hogy pénteken erről a Kossuth rádió reggeli műsorában is beszélt. Tájékoztatása szerint az elmúlt három hónapban sikerült jelentős mértékben növelni készleteinket, részben a rezsicsökkentés miatt, másrészt pedig azért, mert a kormány felkészült a veszélyek korára. 

Megfogalmazása szerint Brüsszel nem érte el azt a célját, hogy pénzügyileg sarokba szorítsa hazánkat. Emiatt pedig a brüsszeli döntéshozók frusztrálttá váltak és ezért az Erasmus pályázatok felfüggesztéséről szóló döntés hátterében is ez állhat.

Vucic - Nehammer - Orban meeting in Serbia BELGRADE, SERBIA - NOVEMBER 16: Hosted by Serbian President Aleksandar Vucic, Austrian Prime Minister Karl Nehammer and Hungarian Prime Minister Viktor Orban meet to discuss the fight against irregular migrants and illegal immigration in the capital Belgrade, Serbia on November 16, 2022. Serbia, Austria and Hungary signed a memorandum of understanding on the issue. A press conference was held after the meeting. Milos Miskov / Anadolu Agency (Photo by Milos Miskov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Orbán Viktor (Fotó: AFP/Milos Miskov)

A Világgazdaság emlékeztetett rá, hogy december–januárban összesen 4,25 milliárd dollárt vont be az adósságkezelő központ, ez a jelenlegi árfolyamon 1584 milliárd forint. Ráadásul háromszoros volt a kereslet a magyar devizakötvények iránt, ami bizonyítja, Magyarország és a magyar gazdaság felé a bizalom töretlen, a gazdasági teljesítményben, a stabilitásunkban bíznak a befektetők, hitelezők.

Ennek köszönhetően január elejére a devizatartalék megközelíthette a 42 milliárd eurót, ami történelmi rekord.

Mindez azt jelenti, hogy nagyobb tartalékkal rendelkezünk, mint a 2008-as hitelek idején. Akkor kölcsönt vett fel devizában az ország az IMF-től és az EU-tól, s a 2011-re megérkező összegek miatt volt 37,8 milliárd euró a tartalék.

Az eredeti cikk Orbán Viktor szerint Magyarország meglepte Brüsszelt, tartalékaink rekordszinten vannak címmel olvasható a Vg.hu oldalán.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.