Magyar Államkincstár: Folyamatos az otthonfelújítási támogatások kifizetése

A tavaly év végén zárult otthonfelújítási program utolsó hónapjában több mint 100 ezer új igénylést nyújtottak be a családok, másfélszer annyit, mint a program teljes első évében, a kérelmek jelentős részével már végeztek - közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 02. 24. 22:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint annak érdekében, hogy az igénylők minél előbb megkapják a támogatást, a Magyar Államkincstár megnövelt létszámmal és munkaidővel dolgozza fel az ügyeket és folyamatosak a kifizetések.

A kincstár folyamatosan tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, pozitív támogatói döntés esetén pedig az okirat kiállítását követő 5 napon belül minden arra jogosult igénylő megkapja a támogatást - tették hozzá.

Emlékeztettek: az otthonfelújítási programban 3 millió forintos kormányzati támogatást kaphattak a családok lakásuk korszerűsítésére. Az igényelt átlagos támogatási összeg 2 millió forint volt.

A kormány két évig tartó programjából 295 ezer gyermekeket nevelő család összesen már 620 milliárd forintnyi állami támogatást kapott otthona felújításához a program 2021-es indulása óta.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.