Csaknem 16 millió forintba került az autósoknak ez az apró hiba

Három év alatt csaknem 16 millió forint bírságot szabtak ki ellenőrző akciók során azokra az autósokra, akik jogosulatlanul használták a buszsávot, ezzel akadályozva az autóbuszokat és mentőautókat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken a honlapján.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 24. 14:21
null
Budapest, 2022. november 12. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik M3-as metrópótló-busza halad a belváros felé az Üllõi úton. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint 2023-ban negyedik éve, hogy havonta két napon át közösen ellenőrzi az autóbuszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a BKK. 

Az akciók kezdete óta 43 napon 1553 intézkedés történt, és csaknem 16 millió forintnyi bírságot szabtak ki a rendőrök.

Hangsúlyozták, hogy a kétnapos akciók fő célja nem a büntetés, hanem annak tudatosítása, hogy a buszsáv jogosulatlan használatával a személyautók sofőrjei a többtucatnyi utast szállító autóbuszokat vagy a beteghez, sérülthöz igyekvő mentőautókat hátráltathatják.

Az összehangolt műveletben a reggeli és délutáni csúcsban a leginkább problémás helyszíneken ellenőrzik a buszsávokat a BRFK munkatársai, napközben pedig az árurakodás szempontjából kritikus vonalakon járőröznek. Megjegyezték továbbá, hogy a metrópótlás idején a pótlóbuszok által használt sávok ellenőrzése kiemelt figyelmet kapott, hagyományosan pedig a bevezető utak és a belvárosi buszsávok kerülnek fókuszba ezeken a napokon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.