időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Csaknem 16 millió forintba került az autósoknak ez az apró hiba

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.24. 14:21 2023.03.24. 14:31
Csaknem 16 millió forintba került az autósoknak ez az apró hiba

Három év alatt csaknem 16 millió forint bírságot szabtak ki ellenőrző akciók során azokra az autósokra, akik jogosulatlanul használták a buszsávot, ezzel akadályozva az autóbuszokat és mentőautókat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken a honlapján.

A közlemény szerint 2023-ban negyedik éve, hogy havonta két napon át közösen ellenőrzi az autóbuszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a BKK. 

Az akciók kezdete óta 43 napon 1553 intézkedés történt, és csaknem 16 millió forintnyi bírságot szabtak ki a rendőrök.

Hangsúlyozták, hogy a kétnapos akciók fő célja nem a büntetés, hanem annak tudatosítása, hogy a buszsáv jogosulatlan használatával a személyautók sofőrjei a többtucatnyi utast szállító autóbuszokat vagy a beteghez, sérülthöz igyekvő mentőautókat hátráltathatják.

Az összehangolt műveletben a reggeli és délutáni csúcsban a leginkább problémás helyszíneken ellenőrzik a buszsávokat a BRFK munkatársai, napközben pedig az árurakodás szempontjából kritikus vonalakon járőröznek. Megjegyezték továbbá, hogy a metrópótlás idején a pótlóbuszok által használt sávok ellenőrzése kiemelt figyelmet kapott, hagyományosan pedig a bevezető utak és a belvárosi buszsávok kerülnek fókuszba ezeken a napokon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László )

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.