időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Jelentős összegű pályázati támogatással segíti a kormány a kisebb hentesüzleteket + videó

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2023.03.17. 13:06 2023.03.17. 14:02
Jelentős összegű pályázati támogatással segíti a kormány a kisebb hentesüzleteket + videó

Az ukrajnai háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt az egekbe emelkedtek az energiaárak, ami a kisebb hentesüzleteknek is problémákat okoz. A kormány ezért 4,5 milliárd forint keretösszegű pályázatot indított nekik – közölte pénteki Facebook-bejegyzésében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki a megosztott videóban egy piaci húsboltot látogatott meg.

A kormány elkötelezett a családok és a vállalkozások támogatása mellett – hangsúlyozta posztjában Szentkirályi Alexandra. 

Hozzáfűzte, hogy 

a pályázaton azokat a mikrovállalkozásokat támogatja a kormány, amelyeknek van lezárt üzleti évük, emellett vállalják, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatják tevékenységüket, továbbá nem állnak felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, és nincs köztartozásuk. 

A Kenyeret a péktől, húst a hentestől című videóban a kormányszóvivő elmondta, hogy a felkeresett hentesüzlet is olyan mikrovállalkozás, amely igyekszik támogatást igénybe venni. Mint kiderült, már be is adták a pályázatot.

A vállalkozó Szentkirályi Alexandra kérdésére arról beszélt, hogy a legnagyobb nehézséget nekik is a villany és a gáz ára okozza, de van néhány teherautójuk is, mert sok helyre szállítanak, és ezeknek is nagy a költsége. A kormányszóvivő érdeklődött a költségek növekedéséről, a vállalkozó pedig úgy felelt, hogy nagyjából százezerről hatszázezer forintra nőtt az áramszámlájuk.

Szentkirályi Alexandra kérdezte azt is, hogy a Covid-járvány, majd az energiaválság idején mennyire sikerült megtartani a csapatot, a vállalkozó erre bemutatta a már tizenhat, illetve húsz éve vele dolgozó kollégáit, annak érzékeltetésére, hogy állandó a csapat, kitartanak mellette. A támogatás azonban nagy segítség – jelentette ki a húsbolt vezetője.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Forrás: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.