időjárás 18°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Megint lecsapott a NAV és ez most nagyon fájt az Elf Barral kereskedőknek

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.24. 11:22 2023.03.24. 12:11
Megint lecsapott a NAV és ez most nagyon fájt az Elf Barral kereskedőknek

A nyolcezer „manórudat” kínai állampolgárok vették át Pest vármegye területén, azonban forgalomba hozniuk már nem sikerült, mivel a NAV Repülőtéri Igazgatósága kiszűrte a gyanús küldeményt – írta Gonda Éva sajtóreferens.

Hozzátette, hogy a budapesti pénzügyi nyomozók felderítő munkája révén gyorsan fény derült arra is, kit takar a címzettként feltüntetett becenév, és rövid úton lenyomozták a csomag megrendelőjét.

Elf Bar – A manórúd nyomában

Hiányzik az érzés, amely a hagyományos cigarettaszál elszívásához kapcsolódik, így akár húsz-harminc percig is lehet pöfékelni.

A nyomozók a küldemény címzettjét és üzlettársát a kézbesítéskor fogták el, a helyszínen korábban beszerzett Elf Barokat is találtak. A felhalmozott, 29 millió forint piaci értékű terméket lefoglalták.

„Az akció részletei a további nyomozások sikere miatt nem oszthatók meg, annyi azonban elárulható: a NAV pénzügyi nyomozói egy teljesen új módszert dolgoztak ki az Elf Bar-dílerek lebuktatására” – áll a közleményben, amely szerint a pénzügyőrök két embert gyanúsítottként hallgattak ki költségvetési csalás megalapozott gyanújával; összesen 6,7 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.