A nyugdíja bánhatja, ha ezt kifelejti az adóbevallásából

Vagy a laksáhitel-törlesztője.

Magyar Nemzet
Forrás: Piac és Profit2023. 05. 12. 10:52
Focused,Senior,Husband,And,Wife,Sit,At,Table,At,Home, shutterstoc, illusztráció, nyugdíjas, számlák, pénz, nyugdíj
1822706021 Fotó: fizkes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb mint egy perc alatt kitölthető az szja-bevalláshoz tartozó nyilatkozat, azonban ezt elmulasztva mégis évente több milliárd forint adóvisszatérítésről mondanak le a nyugdíj-, illetve egészségpénztári tagsággal rendelkező magánszemélyek, pedig ezek a pénzek is az öngondoskodást szolgáló számláikat gyarapíthatnák – hívja fel a figyelmet a Piac és Profit

A helyzet ugyanis az, hogy akik az időskori megélhetésüket tartják szem előtt, a visszatérítést kérhetik a nyugdíjpénztári számlájukra is, azonban ehhez nem árt tudni, hogy a tagság kezdetétől számítva tíz év után lehetőség van a számláról kifizetést igényelni, továbbá azt is jó tudni, hogy a nyugdíjpénztári megtakarítás örökölhető.

Megjegyzik, hogy akik viszont inkább rövid távon szeretnék élvezni az szja-visszatérítés előnyeit, azoknak az egészségpénztári visszatérítés lehet a jobb választás, ugyanis abból akár a hozzátartozók egészséggel összefüggő kiadásai is fedezhetők, sőt a gyermekvállalással kapcsolatos költségek, a beiskolázással járó kiadások, a felsőoktatás költségei vagy akár a lakáshitel is törleszthető – fűzték hozzá. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.