Ha a Balaton déli partjára menne nyaralni, van egy rossz hírünk

Jobb, ha ezt is beleszámolja a költségvetésbe.

Magyar Nemzet
Forrás: SONLINE2023. 05. 08. 14:16
null
Balatonföldvár, 2017. május 19. A déli part egyik legszebb sétahelye, az 1200 méter hosszú Kvassay sétány részlete. A sétány védelem alatt álló platánfáit a XIX. század végén ültették. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hete szűnt meg több helyen is az ingyenes parkolás Balatonbogláron, és bár az állandó lakosoknak nem kell fizetniük a parkolásért, a vendégeknek és a turistáknak azonban igen – közölte Mészáros Miklós polgármester a Sonline-nal. 

– Szeretnénk még sokáig ingyenesen működtetni a strandokat, ennek azonban vannak költségei. Éves szinten százmillió forintba kerül a fenntartásuk. Fontos, hogy ezt ne csak a boglári adófizetők finanszírozzák, hanem a turisták is részt vállaljanak a kiadásokból. A parkolásból származó bevételt erre szeretnénk fordítani – részletezte Mészáros Miklós.

Beszélt arról is, hogy a fizetős parkolási rendszerre az önkormányzat nagyjából 50 millió forintot fizetett ki, amelynek a költsége várhatóan pár éven belül megtérül.

A városban ezer fizetős helyet alakítottak ki, a part közelében az egyes zónában, vagyis a Parti sétány, Platán sor, Platán tér, Kikötő utca, Tinódi utca, Kodály Zoltán utcának a Platán sor és a Matróz köz közötti szakaszán, valamint a Kodály Zoltán utca keleti végén lévő parkolóban május elseje és szeptember 30-a között egész nap fizetni kell a megállásért.

A második és a harmadik övezetben, ami a városközpontot és a várdombot érinti, csak meghatározott időben szednek díjat, emellett bevezetik az egyhetes és az éves parkolási bérletet is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.